fbpx
Skip links

Maaike over het afstuderen bij Supportflex

 

Afstudeerstage feb-jun 2024 | Maaike Kwinkelenberg

 

Het afgelopen half jaar heb ik de kans gehad om mijn afstudeeronderzoek, voor de studie commerciële economie, uit te voeren bij Supportflex. Het was een periode waarin ik niet alleen veel heb geleerd, maar ook met plezier naar kantoor ging.

Het begin van mijn afstudeerstage

Toen ik op zoek was naar een afstudeerstage, kwam ik de vacature van Supportflex tegen. De omschrijving sprak mij direct aan en na een geslaagd sollicitatiegesprek kon ik aan de slag. Bij het opstellen van een afstudeeropdracht is er niet alleen gekeken naar de toegevoegde waarde van het onderzoek voor Supportflex en de criteria vanuit de opleiding, maar ook naar een onderwerp dat aansloot bij mijn interesses. Dit maakte het onderzoek niet alleen nuttig, maar ook nog eens leuk om te doen.

Mijn onderzoek naar communicatie

Voor mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar de communicatie van Supportflex en hoe deze geoptimaliseerd zou kunnen worden. Dit heb ik gedaan aan de hand van een micro-analyse, het onderzoeken van segmentatie mogelijkheden en wensen- en behoeftenonderzoek. Naast een gedeelte deskresearch, bestond het onderzoek ook uit interviews met enkele klanten van Supportflex.

De uitkomst van het onderzoek toonde aan dat de sterktes van Supportflex liggen bij de expertise in lokale vindbaarheid, het diverse dienstenaanbod en de persoonlijke aanpak wat betreft de communicatie met de klant. De klanten zijn tevreden over de manier van communiceren met Supportflex. Vooral de korte lijntjes, flexibiliteit en het persoonlijke contact worden hierin gewaardeerd.

Om de communicatie naar een nog hoger niveau te tillen, is er een advies opgesteld. In dit advies staat beschreven dat Supportflex de rapportages anders moet invullen per klantgroep. Daarnaast wordt er aanbevolen om voor klanten een dashboard te creëren met een overzicht van behaalde resultaten. Dit zou klanten nog beter inzicht geven in de prestaties en voortgang van de diensten die Supportflex levert.

 

Begeleiding tijdens het onderzoek

De begeleiding voor mijn afstudeeronderzoek heb ik als fijn ervaren. Wekelijks stond er een uurtje ingepland om de voortgang van mijn onderzoek te bespreken. Mijn afstudeerbegeleider stond altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden en mij te ondersteunen waar nodig. Dit gold overigens ook voor al mijn andere collega’s, die altijd bereid waren om mij te helpen met mijn vragen en onderzoek.

 

Meewerken binnen het bedrijf

Naast mijn onderzoek hielp ik één dag in de week mee met de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf. Deze werkzaamheden bestonden vooral uit linkbuilding. Het meewerken was een leuke afwisseling en gaf me de kans om ook andere aspecten van het bedrijf te leren kennen.

 

Werksfeer bij Supportflex

De werksfeer bij Supportflex heb ik als positief ervaren. Vanaf het begin werd ik warm ontvangen door het team. Het is een gezellige groep mensen waar je veel mee kan lachen, maar er wordt ook hard gewerkt wanneer dat nodig is. Deze balans zorgde voor een fijne en productieve werkomgeving.

 

Mijn tijd bij Supportflex heeft mij niet alleen veel geleerd over communicatie en SEO, maar ook over het werken binnen een professioneel en hecht team. Hoewel ik erg uitkijk naar de volgende stap in mijn professionele loopbaan, ga ik het werken bij Supportflex ook missen en kijk ik met plezier terug op mijn afstudeerperiode.

 

Leave a comment