Duitse Webshop

Een Duitse webshop opzetten?

Met vijf keer zoveel inwoners dan Nederland ( Ca. 82 Miljoen) is Duitsland natuurlijk een erg interessante afzetmarkt. Het kan dan ook erg lucratief zijn om een Duitse webshop te beginnen, en een grote nieuwe markt te veroveren die letterlijk naast de deur ligt. Een webshop beginnen in Duitsland moet niet onderschat worden, zeker niet gezien de totaal andere cultuur en wetgeving. Het 1-op-1 vertalen van uw Nederlands site naar Duits is simpelweg niet voldoende, er komt veel meer bij kijken wanneer u met uw shop de grens over gaat. Supportflex is op dit gebied een ideale partner met kennis van alle succesfactoren ten aanzien van Duitse webshops.

De verschillen met Nederland

Het runnen van een Duitse webshop kent grote verschillen ten opzichte van Nederland. Zo zijn er alleen qua wetgeving al een aantal zaken waar goed rekening mee gehouden dient te worden. Taalfouten komen bijvoorbeeld onprofessioneel over, wij vertalen uw webshop perfect voor u. We zetten de belangrijkste verschillen eens op een rijtje:

  • Duitse domeinnaam
  • Logistiek (Verzendkosten van Nederland naar Duitsland)
  • Wetgeving ( Bijv. “Fernabsatzgesetz”)
  • BTW (Drempelbedrag tot 100.000,- Euro )
  • Betaling ( Geen Ideal, maar bijv. Giropay of Paypal)
  • Cultuurverschillen (Duitsers zijn bijv. een stuk formeler dan Nederlanders)

Ook op het gebied van online marketing zijn grote verschillen tussen Nederland en Duitsland. Een website in Duitsland succesvol maken vergt een totaal andere aanpak dan in Nederland. Gelukkig voor u hebben wij deze specifieke kennis in huis.

Laat ons uw webshop in Duitsland succesvol maken

U heeft in Nederland een succesvolle webshop en wilt de grens over of uw (online) klanten bevinden zich juist in Duitsland. Kortom u ziet genoeg potentie om in Duitsland een webshop op te zetten! Neem dan eens contact met ons op, we help u graag verder!