Wat is linkbuilding en outreach?

Het proces van verkrijgen van links naar uw website noemen we “linkbuilding”. We spreken ook wel van outreach of populariteit. In alle gevallen gaat het om het vergroten van het bereik van de website of webshop. Wanneer we spreken over linkbuilding ligt de nadruk (vaak ten onrechte) op het verkrijgen van veel kwalitatieve links. Outreach of populariteit richt zich op het vergroten van uw bereik op uiteenlopende wijzes. Denk hierbij naast links ook aan social media vermeldingen, gastblogs of andere vermeldingen. Het verkrijgen van populariteit of links naar uw website of delen van uw website heeft 2 belangrijke aandachtsgebieden:

  • Het verkrijgen van extra verkeer, die middels een link op een andere pagina op uw site terecht komen.
  • Links van pagina’s die goed gewaardeerd worden (met een hoge kwaliteit en linkwaarde) zorgen ervoor dat uw eigen pagina ook beter gewaardeerd wordt. Daardoor wordt u op de zoektermen die u voor deze pagina inzet ook beter gevonden.

Daarnaast is het van belang om zoveel mogelijk “kwalitatieve” links te genereren. Links met een goede kwaliteit die ook nog eens gerelateerd zijn aan het onderwerp van uw pagina. Linkbuilding is een belangrijk en vooral tijdrovend onderdeel van online marketing. Supportflex helpt u graag bij het vergroten van de populariteit van uw website of webshop.

Neem contact op met dé specialist

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht